Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Cégnyilvántartások


Az uniós egységes piac azt eredményezte, hogy számos cég nemzeti határokon túl terjeszkedik. 2017 júniusa óta valamennyi uniós tagállam cégnyilvántartása összekötésre került és kereshetővé vált.


Cégnyilvántartások

Az elmúlt évtized során az Európai Unió Bíróságának ítélkezési gyakorlata is lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy egy adott tagállamban való bejegyzésüket követően üzleti tevékenységüket részben vagy egészben egy másik tagállamban végezzék.

A „cégnyilvántartás” szó egyaránt jelenti a nemzeti kereskedelmi nyilvántartásokat, a cégjegyzékeket és bármely egyéb olyan nyilvántartást, amely céginformációkat tárol, és azokat a A link új ablakot nyit meg2009/101/EK irányelv értelmében a nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi.

A vonatkozó aloldalakon az európai szintű cégnyilvántartásokról és a nemzeti cégnyilvántartásokról találhatók további információk.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 22/01/2019